Президентът Румен Радев пристигна на работно посещение в Гърция. Президентът Румен Радев

...
Президентът Румен Радев пристигна на работно посещение в Гърция. Президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Радев и съпругата му кацнаха в Атина

Президентът Румен Радев пристигна на работно посещаване в Гърция. Президентът Румен Радев кацна на интернационалното летище „ Елефтериос Венизелос “ в Атина.

 

В рамките на визитата Радев е придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

 

В Атина президентът ще взе участие в откриването на 28-ата годишна кръгла маса на „ The Economist “.

Международният конгрес събира държавни и държавни ръководители от Гърция и района, представители на институциите, бизнеса, интернационалните организации и университетските среди. Тази година кръглата маса се концентрира върху провокациите пред света, произлизащи от изострящите се геополитически спорове, климатичните промени и световната стопанска система и търсенето на благоприятни условия за тяхното превъзмогване.

В рамките на визитата си президентът Румен Радев ще организира срещи с гръцката си сътрудник Катерина Сакеларопулу и с министър-председателя Кириакос Мицотакис. Задълбочаването на съдействието в границите на стратегическото за района партньорство сред България и Гърция, тематики от съвместен интерес с акцент върху енергетиката, свързаността, превоза и стопанската система, както и въпроси от европейския и интернационален дневен ред, ще бъдат във фокуса на диалозите, оповестяват от пресслужбата на президента.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР